Výrobky

Ricinový olej pro zdraví a krásu

Ricinový olej se díky svému velikému obsahu mastných kyselin uplatňuje v mnoha rozličných sférách a oblastech. Používá se kupříkladu při výrobě:
ü  barviv
ü  plastů
ü  vosků
ü  maziv
Zároveň má však ricinový olej zdravotní a kosmetické účinky, které jsou také zajímavé a znaly je již naše babičky. Jeho účinky jsou opravdu zázračné.
produkt na ricinový olej

Ricinový olej v kosmetice

V kosmetice je ricinový olej používán pro jeho vynikající regenerační a hydratační vlastnosti. Mimoto ricinový olej působí opravdu univerzálně. Tento výjimečný olej kupříkladu:
ü  Regeneruje pokožku okolo očí, která je v této oblasti velmi jemná.
ü  Dokáže zklidnit podrážděnou pokožku.
ü  Zabraňuje vysušování pokožky a zároveň zvláčňuje a vyživuje pokožku suchou.
ü  Příznivě působí na vlasy, které jsou potom pevnější a lesklejší, když smícháme ricinový olej se žloutky a použijeme jako výživný balzám na vlasy.
ü  Zabraňuje vypadávání vlasů.
ü  Podporuje růst a hustotu očních řas a obočí, které i posiluje.
ü  Působí blahodárně na rty.
ü  Odstraňuje bolesti kloubů ve formě horkých obkladů.
ü  Posiluje křehké a lámavé nehty.
ü  Odstraňuje bradavice.
ü  Jako pleťová maska proti tvorbě vrásek.
ü  Účinkuje spolehlivě proti lupům.
ü  Proti bolestem svalů.
ü  Působí hojivě na pooperační jizvy.
ü  Podporuje regeneraci pokožky.
ü  Používá se na řídké vlasy, neboť podporuje růst vlasových vláken a posiluje je.
semena ricinového oleje

Léčivé účinky ricinového oleje

Semena ricinovníku jsou velice jedovatá. Obsahují totiž ricin, což je velmi nebezpečný jed. Toxické účinky ricinu jsou však zcela odstraněny během procesu výroby, kdy se vylisovaný olej povaří. Konečný ricinový olej, který je třeba podávat v malých dávkách, má potom dokonce:
ü  Pozitivní vliv na detoxikaci organismu.
ü  Stimuluje lymfatickou, neboli mízní soustavu.
Má projímavé účinky, takže může usnadňovat vyprazdňování.